SMB-Miljøkonsult
Lerkebo B&B
Guestbook
German
English
Humanitært arbeid
Diskokvelden
Reiser
Humanitær 03-04
Våre sponsorer

Diskokvelden 9. mai 2003

Den 9. mai var det duket for disco for 2 klasser fra Slåtthaug ungdomsskole, samt ellers spesielt inviterte. Forløpet til  dette evenemanget var at vi trengte penger for transport av 30 datamaskiner ned til Bosnia. Maskinene er en gave fra Sparebank1 Vest.

Klassene på Slåtthaug fikk derfor en innbydelse til disco utlevert før påske. I forkant var klassene spurt om det var interesse for dette. Etter håndsopprekning var oppsluttnigen 100 %. Prisen for å komme inn var satt til 150 kroner, det var både for det sosiale, og for pengene sin del discoen ble holdt. Alt som ungdommene fikk var sponset fra forskjellige firma i byen: Det vil si at alle pengene som kom inn kunne uavkortet gå til transportutgiftene, slik planen var.

OBS! Lagunen - COOP Hordaland - Minde sjokoladefabrikk og Hansa.

Det ble valgt en "komité" som skulle ta seg av pynting og program, samt ta i mot betaling fra deltakerne. Komitéen bestod av Regine, Stian og Jan-Gunnar. Jan-Gunnar lastet ned diverse musikk fra internet, og laget en spesialplate som skulle spilles den aktuelle kvelden. I tillegg hadde festkomiteen bestemt at de skulle ha dansekonkurranse, de beste skulle premieres med en kopi av denne CD-platen. Av annet program, ble det bestemt at Jan-Gunnar sin far skulle holde et lysbildeforedrag fra Julepakkeaksjonen 2000

Et slikt arrangement, der vi håpet at opptil 60 ungdommer kom, krever forberedelser i søkk og kav. Jan-Gunnar holdt på på torsdagskvelden i flere timer. Han rigget og koblet stereo og høyttalere og laptop og lydkort og booster og.........og ..........puh! Men han skal ha honnør - han ga ikke opp, og han fikk det til!

Da Regine kom, fredag klokken 18.00, var det for henne og Jan-Gunnar sin mor, å henge opp fargede lys overalt. Det ble rigget bord i gangen for innkreving av penger, brus -kips - snop - pizza ble gjort klart - så var det bare for deltakerne å komme!

Regine tar imot betaling og setter stempel som bevis for betalt inngang

 

    Anton, Roger, Karina Ceylis, Regine, Lars Morten og Håkon

 

I forgrunnen Thomas, Karolinne, Stian

 

Anton og Regisne og far til Jan-Gunnar

 

Anton, Roger, Karina Ceylis, Regine, Lars Morten og Håkon

 

Jan-Gunnar og faren hans

 

Lene og Regine

 

Regine, Karina, Ceylis, Tine og Alexander

 

Ceylis, Tine og Alexander

 

Trond Arild, Jan-Gunar, Stian, Håkon og Karina

 

Håkon, Daniel og Karoline

 

Karoline

 

Jan-Gunnar

 

Karoline

Discokvelden skulle begynne klokken 20.00. Og vi ventet og ventet og ......... Til slutt, når klokken var blitt kvart over ni, var vi blitt 17 stykker. Det ble da beslutett at vi skulle begynne, intil da var det blitt spilt musikk til snacks-eting og brusdrikkingen. Far til Jan-Gunnar rigget opp utstyret, og satt i gang med foredraget sitt. Han fikk god applaus når han var ferdig.

Deretter ble lydnivået på musikken økt, og pizzastekingen intensivert. Musikk og pizzaspising, brusdrikking og lek med ballonger fortsatte utover kvelden. De første gikk fra discoen i tolvtiden på natten. Det virket som de skulle feire et eller annet annet et annet sted!

Sånn ca. klokken halv to avsluttett de voksne festen - de syntes det var sent nok! da. Da var det 2  jenter og 5 gutter igjen. De ga i alle fall uttrykk for at DE hadde kost seg.

Til slutt: det var gitt beskjed om røyke og drikkeforbud, noe som i utgangspunktet ikke burde være nødvendig! Vi oppdaget allikevel to korker med "Vikingfjord" rusbrus - samt at flere var så avhengig av røyk at de var mer ute enn inne på discoen. Dette skuffet oss som arrangør!

Festen forløp ellers meget stille og rolig - det var faktisk bare foreldrene til Jan-Gunnar som tok noen dansesteg - ungdomme var kommet i "tafsealderen" sa en av deltakerrne.

Rett skal være rett - ungdommene oppførte seg på en eksemplarisk måte - og vi som arrangører takker for bidraget dette ga i kassen for transport til Bosnia: Kr. 2400.-.

Vår sponsor!